Köttätande och vegetarianism genom historien

Artikel i tidningen Populär Historia där Dick Harrison berättar om köttätande och vegetarianism genom historien. Att ha råd att vräka i sig kopiösa mängder kött har länge uppfattats som ett tecken på status och ära, i synnerhet i Europa. Ytterst går dessa kostvanor tillbaka på ett välkänt biologiskt faktum: vi sitter högst på näringskedjan, och det har vi hänsynslöst utnyttjat...

Publicerad: 5 juni 2009

ANNONS

ANNONS

Är detta en olämplig annonsör? Klicka här

Liknande filmer och poddradio

ANNONS

Är detta en olämplig annonsör? Klicka här

ANNONS

Ämneskategorier

Historia om mat och matvanor

Mathistoria som handlar om maträtter, kryddor och folks matvanor genom historien.

Relaterade taggar

Sociala strukturer

Med sociala strukturer menas här fördelning av olika klasser eller sociala stånd i ett samhälle....

SO-rummet tag typ

Mat och dryck

Här hittar du material som kan relateras till mat, dryck och matvanor förr och idag.