Vårfrudagen som blev våffeldagen

Visste du att våffeldagen egentligen uppkommit efter ett missförstånd? I tidningen Populär Historia kan du läsa kortfattat om det hela. Den 25 mars kallas för våffeldagen – då gräddar vi frasiga bakverk som vi äter med grädde och sylt. Våfflor är kända i Sverige sedan 1600-talet, men sedvänjan att äta sådana just den 25 mars, på Marie bebådelsedag, bygger faktiskt på ett missförstånd...

Publicerad: 7 september 2011

ANNONS

ANNONS

Är detta en olämplig annonsör? Klicka här

Liknande filmer och poddradio

ANNONS

Är detta en olämplig annonsör? Klicka här

ANNONS

Ämneskategorier

Svenska högtider och traditioner förr och idag

Historia om svenska traditioner, högtider och symboler. Här berättas om våra viktigaste seder.

Relaterade taggar

SO-rummet tag typ

Mat och dryck

Här hittar du material som kan relateras till mat, dryck och matvanor förr och idag.