När kriget kom till köket - en utmaning för varje husmor

M

Artikel i tidningen Svenska öden & äventyr där du kan läsa om matlagning och matransonering i Sverige under andra världskriget. Skulle ni kunna trolla fram sex hekto köttfärs av 135 gram kött? Och vad skulle ni säga om att servera panerad mannagrynsgröt som en fiskrätt? Välkommen till husmoderns verklighet år 1942.

Publicerad: 25 april 2018

ANNONS

ANNONS

Är detta en olämplig annonsör? Klicka här

Liknande filmer och poddradio

ANNONS

Är detta en olämplig annonsör? Klicka här

ANNONS

Ämneskategorier

Sverige under andra världskriget

Sverige gick en svår balansgång under andra världskriget men lyckades förbli neutralt och undvika kriget.

Historia om mat och matvanor

Mathistoria som handlar om maträtter, kryddor och folks matvanor genom historien.

Relaterade taggar

SO-rummet tag typ

Mat och dryck

Här hittar du material som kan relateras till mat, dryck och matvanor förr och idag.