Uppslaget: Tillväxt

av:
Svenskt Näringsliv
målgrupp: Gymnasiet
Hur har Sverige utvecklats de senaste 150 åren? Uppslaget Tillväxt lägger fokus på hur ekonomisk tillväxt skapas och dess betydelse för ett lands utveckling.

Texterna berör ämnen som industrialisering, politiska förändringar och Sveriges utveckling från ett fattigt land till en stark välfärdsnation. Vad behövs för att ett land ska växa och utvecklas, och varför växer ekonomier snabbare idag än tidigare? Uppslaget Tillväxt ger eleverna inblick i den moderna världens framväxt och förutsättningarna för ökat framtida välstånd.

Uppslaget är en serie publikationer som tar upp viktiga samhällsfrågor på ett pedagogiskt och intresseväckande sätt. Skriften är främst riktad till gymnasiet och passar utmärkt som komplement i undervisningen eller som ett inspirerande diskussionsmaterial.

Till varje version av Uppslaget finns instuderingsfrågor och diskussionsfrågor vilket gör att texterna lämpar sig för elevarbeten både enskilt och i grupp.

Beställ eller ladda ner Uppslaget Tillväxt
Materialet är kostnadsfritt och går bra att beställa i klassuppsättningar. Materialet finns även att ladda ner som PDF och som app för Android och IOS.
Ladda ner PDF med tillhörande instuderingsfrågor

Relaterade teman:
Relaterade taggar:
Publicerad: 31 juli 2016