Uppslaget: Samhällsekonomi

av:
Svenskt Näringsliv
målgrupp: Gymnasiet
Hur skapas välfärd? Uppslaget Samhällsekonomi går igenom hur ekonomins olika delar hänger ihop i det samhällsekonomiska kretsloppet.

Texterna berör hur välfärd skapas, vilken roll företag och entreprenörer har i den globala och lokala ekonomin samt hur jobb skapas i privat och offentlig sektor. Vad innebär en ökad andel arbetslösa och hur påverkas samhället av att människor arbetar svart? Med Uppslaget Samhällsekonomi får eleverna inblick i samhällets ekonomiska system och förutsättningar.

Uppslaget är en serie publikationer som tar upp viktiga samhällsfrågor på ett pedagogiskt och intresseväckande sätt. Skriften är främst riktad till gymnasiet och passar utmärkt som komplement i undervisningen eller som ett inspirerande diskussionsmaterial.

Till varje version av Uppslaget finns instuderingsfrågor och diskussionsfrågor vilket gör att texterna lämpar sig för elevarbeten både enskilt och i grupp.

Beställ eller ladda ner Uppslaget Samhällsekonomi
Materialet är kostnadsfritt och går bra att beställa i klassuppsättningar. Materialet finns även att ladda ner som PDF och som app för Android och IOS.

Ladda ner PDF med tillhörande instuderingsfrågor

Relaterade teman:
Relaterade taggar:
Publicerad: 31 juli 2016

Liknande lärarmaterial 23 st

av:
Finansinspektionen, Konsumentverket och Kronofogden
av:
Naturskyddsföreningen
av:
Svenskt Näringsliv
av:
Svenskt Näringsliv
av:
Svenskt Näringsliv
av:
Svenskt Näringsliv
av:
Svenskt Näringsliv
av:
Svenskt Näringsliv
av:
Kommerskollegium

Sidor