Uppslaget: Miljö

av:
Svenskt Näringsliv
målgrupp: Gymnasiet
Hur påverkas miljön av ekonomisk tillväxt? I Uppslaget Miljö ligger fokus på näringslivets miljöpåverkan och relationen mellan miljö och tillväxt.

Genom utveckling och innovation har det svenska näringslivet minskat sin påverkan på miljön betydligt och för många företag är miljösatsningar en viktig del av framtidens strategi. Texterna berör även globala och lokala miljöproblem, internationella miljösamarbeten och klimatförändringarna. Vi går igenom industrialiseringens betydelse för ett lands miljöutveckling och vilka länder som har kommit längst i sitt miljöarbete.

Uppslaget är en serie publikationer som tar upp viktiga samhällsfrågor på ett pedagogiskt och intresseväckande sätt. Skriften är främst riktad till gymnasiet och passar utmärkt som komplement i undervisningen eller som ett inspirerande diskussionsmaterial.

Till varje version av Uppslaget finns instuderingsfrågor och diskussionsfrågor vilket gör att texterna lämpar sig för elevarbeten både enskilt och i grupp.

Beställ eller ladda ner Uppslaget Miljö
Materialet är kostnadsfritt och går bra att beställa i klassuppsättningar. Materialet finns även att ladda ner som PDF och som app för Android och IOS.
Ladda ner PDF med tillhörande instuderingsfrågor

Publicerad: 17 april 2016

Liknande lärarmaterial 53 st

av:
Hornbill och AMP film
av:
Finansinspektionen, Konsumentverket och Kronofogden
av:
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
av:
Naturskyddsföreningen
av:
Naturskyddsföreningen
av:
Svenskt Näringsliv
av:
Svenskt Näringsliv
av:
Svenskt Näringsliv
av:
Svenskt Näringsliv
av:
Svenskt Näringsliv
av:
Svenska läkare mot kärnvapen
av:
RFSU

Sidor