Uppslaget: Immaterialrätt

av:
Svenskt Näringsliv
målgrupp: Gymnasiet
Hur fungerar upphovsrätten i en digital värld? Uppslaget Immaterialrätt beskriver hur man skyddar en ny produkt, innovation eller idé innan lansering på marknaden.

I texterna diskuteras de problem och möjligheter som ny teknik för med sig och immaterialrättens fyra grundpelare – patent, designskydd, varumärkesskydd och upphovsrätten – presenteras. Eleverna får lära sig mer om hur man skyddar och främjar ny innovation men även vad som styr och reglerar nyskapande.

Uppslaget är en serie publikationer som tar upp viktiga samhällsfrågor på ett pedagogiskt och intresseväckande sätt. Skriften är främst riktad till gymnasiet och passar utmärkt som komplement i undervisningen eller som ett inspirerande diskussionsmaterial.

Till varje version av Uppslaget finns instuderingsfrågor och diskussionsfrågor vilket gör att texterna lämpar sig för elevarbeten både enskilt och i grupp.

Beställ eller ladda ner Uppslaget Immaterialrätt
Materialet är kostnadsfritt och går bra att beställa i klassuppsättningar. Materialet finns även att ladda ner som PDF och som app för Android och IOS.

Ladda ner PDF med tillhörande instuderingsfrågor

Relaterade taggar:
Publicerad: 31 juli 2016

Liknande lärarmaterial 36 st

av:
Finansinspektionen, Konsumentverket och Kronofogden
av:
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
av:
Sveriges riksdag
av:
Naturskyddsföreningen
av:
Sveriges riksdag
av:
Svenskt Näringsliv
av:
Svenskt Näringsliv
av:
Svenskt Näringsliv
av:
Svenskt Näringsliv
av:
Film- & TV-branschens Samarbetskommitté
av:
Svenskt Näringsliv

Sidor