Uppslaget: Frihandel

av:
Svenskt Näringsliv
målgrupp: Gymnasiet
Vilken betydelse har handel för länders utveckling? Uppslaget Frihandel beskriver handelns betydelse för tillväxt och välstånd. Vilka reformer som drivit utvecklingen historiskt och vilka faktorer som idag är viktiga för länder som deltar på den internationella marknaden.

Protektionism, merkantilism, internationalisering och WTO är områden som berörs och diskuteras. Med Uppslaget Frihandel får eleverna en introduktion till frihandelns betydelse i dagens globala ekonomi.

Uppslaget är en serie publikationer som tar upp viktiga samhällsfrågor på ett pedagogiskt och intresseväckande sätt. Skriften är främst riktad till gymnasiet och passar utmärkt som komplement i undervisningen eller som ett inspirerande diskussionsmaterial.

Till varje version av Uppslaget finns instuderingsfrågor och diskussionsfrågor vilket gör att texterna lämpar sig för elevarbeten både enskilt och i grupp.

Beställ eller ladda ner Uppslaget Frihandel
Materialet är gratis och går bra att beställa i klassuppsättningar. Finns även att ladda ner som PDF och som app för Android och IOS.

Ladda ner PDF med tillhörande instuderingsfrågor

Publicerad: 31 juli 2016