Skuldkollen - högstadiet

av:
Kronofogden
målgrupp: Högstadiet
Kunskap för livet om pengar och skulder.

Privatekonomi handlar inte om vad som är rätt eller fel – det handlar om att vi gör val som får konsekvenser. Det har aldrig varit så tufft att växa upp som det är i dag – tillsammans kan vi ge unga kunskaper i privatekonomi så att de får en bra start i vuxenlivet.

Skuldkollen för högstadiet är ett verklighetsnära lektionsmaterial som består av en färdigplanerad lektion. Kärnan i materialet är filmer där eleverna får kunskap genom att diskutera och reflektera över sin egen privatekonomi, och de val de dagligen gör. Materialet är framtaget i samverkan med lärare och elever och syftar till att underlätta lärares undervisning i privatekonomi, och öka ungdomars kunskap och intresse för sin egen ekonomi. Skuldkollen finns även till gymnasiet.

Filmerna varvas med faktabilder och diskussion och det finns extramaterial som går att skriva ut. Lärarmanus finns som stöd till dig som håller i lektionen.

Till lektionen finns också den fristående övningen TÄNK OM…. Där får eleverna tänka tillbaka på föregående vecka och vad de köpt – som de egentligen inte hade behövt köpa. Syftet med övningen är att medvetandegöra hur mycket pengar alla småköp faktiskt blir på en månad eller ett år.

Här hittar du materialet Skuldkollen - högstadiet

Relaterade kategorier:
Publicerad: 28 juni 2018

Liknande lärarmaterial 33 st

av:
FN:s utvecklingsprogram (UNDP)
av:
Utbildningsradion (UR)
av:
Arena Skolinformation
av:
Arena Skolinformation
av:
Arena Skolinformation
av:
Naturskyddsföreningen
av:
Naturskyddsföreningen
av:
Arena Skolinformation
av:
Arena Skolinformation
av:
Naturskyddsföreningen

Sidor