Mat på hållbar väg

Mat på hållbar väg innehåller fakta om kött, fisk, matsvinn med mera samt övningar för både yngre och äldre målgrupper.
av: Världsnaturfonden WWF

Att veta mer och bli en medveten konsument är viktigt när vi ska minska våra ekologiska fotavtryck och rätta in vår konsumtion efter vad planeten Jorden tål. Utmaningen är tuff! För att lyckas måste både små och stora beslut bidra till att nå detta självklara mål.

Mat på hållbar väg är en metod för att utveckla kunskaper, öka medvetande och engagemanget för mat inom ramen för en planet.

Här hittar du materialet och lärarhandledning

Uppdaterad: 3 februari 2019
Publicerad: 23 januari 2019

ANNONS

ANNONS

Liknande Lektionsmaterial

26 st

Stadsliv

av: Världsnaturfonden WWF

+ Läs mer

Geoskolan

av: Lantmäteriet

+ Läs mer

Globala målen i skolan

av: FN:s utvecklingsprogram (UNDP)

+ Läs mer

Perspektiv på världen

av: Utbildningsradion (UR)

+ Läs mer

Miljöanalys - undersök skolan

av: Naturskyddsföreningen

+ Läs mer

Onödigaste prylen

av: Naturskyddsföreningen

+ Läs mer

På spaning i hemmet

av: Naturskyddsföreningen

+ Läs mer

Tankar om energi

av: Naturskyddsföreningen

+ Läs mer

Vad är energi?

av: Naturskyddsföreningen

+ Läs mer

Vad betyder miljömärket?

av: Naturskyddsföreningen

+ Läs mer

Följ T-shirten

av: Naturskyddsföreningen

+ Läs mer

På spaning i hemmet

av: Naturskyddsföreningen

+ Läs mer

ANNONS

Ämneskategorier

Produktion och konsumtion av varor och tjänster

Hur produktion, transport och konsumtion av varor och tjänster hänger nära samman med globaliseringen.

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling och dess tre former: social hållbarhet, ekonomisk hållbarhet och ekologisk hållbarhet. Hur val och...

Klimatförändringar och global uppvärmning

Om klimatförändringar och olika förklaringar till dessa. Här berörs även klimatförändringens konsekvenser för...

Relaterade taggar

SO-rummet tag typ

Miljöförstöring

Miljöförstöring är ett begrepp för negativa förändringar av miljön som åstadkommits av människan....

SO-rummet tag typ

Mat och dryck

Här hittar du material som kan relateras till mat, dryck och matvanor förr och idag.

Växthuseffekten

Växthuseffekten är ett sammanfattande begrepp för växthusgaserna (t.ex. koldioxid och metangas) i...

Globala målen

Tidigare historia: Precis efter millennieskiftet (år 2000) antog Förenta nationerna ett antal mål...

Liknande artiklar

M

Miljö, energi och energikällor

En energikälla är något vi får energi från, till exempel muskelkraft, bränsle och elektricitet....

Så skapar du en intresseväckande och utvecklande SO-undervisning

Idag står människor i hela världen inför både möjligheter och utmaningar som är kopplade till...

M

Vår tids globala handelsmönster

Under tiden efter andra världskriget har världshandeln växt kraftigt och fortare än ekonomin i...

L

Biologisk mångfald - lika viktigt som klimatfrågan

Att vi står inför allvarliga klimatförändringar känner de flesta till. Men lika allvarlig är...

Liknande Podcasts

SO-rummet podcast icon
L

Enkla fakta om konsumenträtt

av: Juia, Mattias och Kristoffer
2017-04-04

Julia, Mattias och Kristoffer pratar konsumenträtt. Begrepp som nämns är bl.a. öppet köp, garanti, bytesrätt, reklamationsrätt och ångerrätt.

+ Lyssna

SO-rummet podcast icon
M

Klimatflyktingar

av: Anna, Kristoffer och Mattias
2016-11-16

Mattias, Anna och Kristoffer pratar om klimatflyktingar. Vad är en klimatflykting? Varför finns det klimatflyktingar?

+ Lyssna

SO-rummet podcast icon
M

Global uppvärmning - orsaker, konsekvenser och lösningar

av: Anna, Kristoffer och Mattias
2016-11-02

Mattias, Kristoffer och Anna pratar om global uppvärmning, dess orsaker och konsekvenser och möjliga lösningar.

+ Lyssna

SO-rummet podcast icon
M

Energi och energikällor

av: Anna, Kristoffer och Mattias
2016-10-26

Mattias, Kristoffer och Anna pratar om vad energi och energikällor är för något?

+ Lyssna

ANNONS