En aptitlig historia

M

När samhället förändras, förändras också hur vi äter. I den här artikeln i tidningen Fokus kan du läsa kort om hur det gick till när maten blev mer än bara näring. I dag äter svensken drygt 80 kilo kött per person. Sedan mitten av 1900-talet har konsumtionen av griskött gått upp med 60 procent, nöt har ökat med 40 procent. Men det är fågel som står för den största ökningen, i dag äter vi tio gånger mer kyckling än år 1950...

Publicerad: 6 september 2012

ANNONS

ANNONS

Är detta en olämplig annonsör? Klicka här

Liknande filmer och poddradio

ANNONS

Är detta en olämplig annonsör? Klicka här

ANNONS

Ämneskategorier

Historia om mat och matvanor

Mathistoria som handlar om maträtter, kryddor och folks matvanor genom historien.

Relaterade taggar

SO-rummet tag typ

Mat och dryck

Här hittar du material som kan relateras till mat, dryck och matvanor förr och idag.